Traditionell thaimassage

Thaimassage utan olja med löst sittande kläder Thaimassage utan olja med löst sittande kläder
Du får låna löst åtsittande kläder som är anpassde för thaimassagen och får ligga på en bänk hos oss, det går även att använda en fast madrass. Massören använder sin kropp som stöd för din kropp och använder både armar och händer för att applicera ett fast rytmiskt tryck mot nästan alla kroppsdelar.

Massören följer kroppens "Sen" energilinjer ("Sen" är liknande de kinesiska meridianerna). I vissa ställningar använder massören sina ben och fötter för att stabilisera mottagarens kropp eller extremiteter, medans i andra fall så är det massörens händer som stabiliserar kroppen medan fötterna gör själva masserandet.

Då ingen olja används kan man ibland använda en örtkompress för att värma och lugna mottagarens kropp. En fullständig genomgång med thailändsk massage är på c:a 2 timmar och inkluderar att man drar i fingrar, tår, öron etc. och att man går på mottagarens rygg i en rullande motion, Det finns en standardprocedur som alla thaimassörer följer i den thailändska massagen.

Ursprunget till thaimassage

Olika behandlingar inom thailändsk massage - Fotmassage - Thaimassage - Oljemassage - Örtmassage Göteborg. Thaimassage göteborg.

Thaimassage som Chonchaba wellness & bodycare använder sig av är en klassisk thaimassage som har sitt ursprung i för över 2500 år sedan i från buddistiska skrifter nedtecknade av Shivago Komarpaj som är grundaren av thailändsk massage eller Nuad Boraen och medicin och även var läkare åt Buddhas Sangha (gemenskap av munkar och nunnor).

Du kan hitta länkar till våra behandlingar när du håller musen över meny länken behandlingar och vidare neråt.

 

Praktisk thaimassage.

Innan själva massagen så byter man om till löst sittande, bekväma kläder och man kan ligga på en matta, bänk eller en fast madrass på golvet.
Manyoga för den latemängd olika yoga - liknande positioner under massagen, man kan kalla thaimassagen även för "yoga för den late", men det är dem djupa statiska och rytmiska trycken som utgör kärnan i den thailändska massagen.
Kroppen kommer att kännas föryngrad och aktiv efter en thaimassage behandling.

Massören använder både sina fötter, knä och händer för att genomföra massagen genom att tillämpa ett fast rytmisk tryck som följer generellt Sen linjer utefter kroppen som analogt kan liknas med kanaler eller meridianer även indiska nadis.
En fullständig thailändsk massage kan vara upp till över 2 timmar lång där massören då använder sig av sina ben, fötter eller armar för att fixera mottagarens kropp för rytmiska tryck och strechningar av kroppen, innebär att man drar i tår, öron, knäcka knogarna, fingrar, går på ryggen och även böja ryggen i en kobra liknande ställning men massören anpassar detta till varje enskild mottagare.

I traditionell Nuad Boran är den sanna läkekonstens praxis en medkännande från thaimassören, den buddhistisk andliga praktiseringen som associeras med thaimassage är ödmjukhet, koncentration och medvetenhet i i helande processsen som skall föra både massören och mottagaren till en högre medvetenhets nivå. Tillståndet medkännade i sig kallas för "metta"  kan översättas med "nåd" eller "kärleksfull godhet" inom thaimassage.

Att utföra regelbundna massage möten är viktigt för att maximera den helande process som thaimassagen kan ge då kroppen blir avslappnad när lederna lossnar, muskler strechas och knådas med tryck och görs den rätt kan mottagaren gå in i ett meditativt tillstånd efter återbesök med thaimassage.

Lite historik kring thaimassage

I den Thailändska massagen där använder man sig av tryckpunksmassage och stretching för att mjuka upp muskler och senor, denna metod har utvecklats i Thailand med influenser från de traditionella medicinska systemen från Kina, Indien och Sydostasien.

Kropppsmassagen utförs ofta på golvet då massören behöver utrymme för de olika stegen, man får bära bekvämt löst sittande kläder som gör att man kan röra på sig utan att det stramar i kläderna. Det används ingen olja i thailändsk massage, det går att kombineras om man önskar detta såklart.

I Thailändska språket kallas det Nuat Phaen thai ( thailändska : นวด แผน ไทย ; lit thailändsk massage. ) eller Nuat Phaen Boran ( Thai : นวด แผน โบราณ, IPA :. [ Nûət p ʰ ɛ̌ ː n bo ː ra ː n ] ; stilmassage ), det formella namn är bara Nuat thai ( thailändska :. นวด ไทย, lit Thaimassage ) enligt den traditionella thailändska medicinska yrkeslagen, BE 2556 (2556Thailändsk år = 2013 Västerländsk år)

Thailändsk massage - eller Nuat Thai - är en unik blandning av massage i kombination av både fysiska och energiska aspekter. Det är en djup helkroppsmassage som börjar från fötterna och fortsätter uppåt med fokus på sen och energi linjerna utefter hela kroppen.
Målet med thaimassagen är att lösa upp eventuella blockeringar i dess väg och därmed stimulera flödet av blod och lymfa i hela kroppen. I slutet, känner man sig både avslappnad och full av energi, i ett nästan drömlikt tillstånd och oftast utan smärta även om det under själva massagen kan kännas smärtsamt, men på ett bra sätt.
Gör man återkommande besök så är detta nåt som man underhåller kroppen med och eventuella blockeringar uppstår inte lika ofta.

Vad kan thaimassagen hjälpa till med?

Thaimassagen med sin tryckpunkts teknik går igenom alla delar av kroppens zen linjer Thaimassagen med sin tryckpunkts teknik går igenom alla delar av kroppens zen linjer
Man har sedan länge i thailand vetat om att de vanligaste orsakerna bakom värk, muskelvärk men också orörlighet, är att musklerna är känsliga för spänningar och kortas, thailändska massagen kan med hjälp av att trycka utefter kroppens sen linjer och sedan sträcka ut musklerna och leder göra så att kroppens flöden lossnar och energierna börjar åter vandra fritt.

Regelbunden thaimassage där man sträcker ut muskler och leder till sitt normala viloläge håller hela  kroppen vid god hälsa och vigör.

Hur känns thaimassagen?

Thaimassagen kan även ges ihop med oljemassage för att kombinera effekterna av bägga massage typerna. Thaimassagen kan även ges ihop med oljemassage för att kombinera effekterna av bägga massage typerna.
Det som kan förknippas med thailändska massagen är koreografin där man mjukt går igenom kroppens olika delar i en fast rytm med tryck, drag och hastighet, ingen brådska görs för att behandla kroppen på bästa sätt.

Trycktekniken som thaimassagen har kan kännas ovant till en början men din kropp är smidig vilket kan förvåna dig till en början, kom ihåg Yoga för den late kallas även thaimassgen för. Vissa tryckpunkter utefter kroppen kan kännas ovana men tänk på att det är väldigt gamla anor bakom varje punkt, mer än 2500 år.

Om du gör regelbundna massage behandlingar så kommer du känna dig vålmående, rörligare och även avslappnad.